25.7.14

Ministeri Orpo: Tavoitteena kannattavuus ja toimivat markkinat

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo peräänkuulutti tulevaisuudenuskoa avatessaan VILJO-maatalousmessut Kiuruvedellä. Maatalous on maailmanlaajuinen kasvuala.

"Ruuan tuotannon odotetaan kasvavan jopa 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Tässä kasvussa haluamme olla mukana. Suomalaisen ruuan mahdollisuudet maailmalla ovat lähes rajattomat, kun yhdessä edistämme sen näkyvyyttä ja muistamme kertoa sen erityispiirteistä kaikissa yhteyksissä", Orpo totesi.

 

25.7.14

Marjanpoimijoille avattiin neuvontapiste

Työ- ja elinkeinoministeriö on 21.7.2014 alkaen nimennyt Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston vastuulliseksi tahoksi vastaamaan ulkomaalaisten metsämarjanpoimijoiden yleisistä neuvontatehtävistä, asiakasohjauksesta ja -viestinnästä yhteistyössä eri viranomaistahojen kanssa.

 

24.7.14

Pääministeri Stubb ja pääministeri Medvedev keskustelivat Ukrainan tilanteesta

Pääministeri Alexander Stubb ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev kävivät puhelinkeskustelun torstaina 24. heinäkuuta Suomen aloitteesta. Avoimessa ja hyvässä hengessä käydyn keskustelun aiheina olivat Ukrainan tilanne malesialaisen matkustajakoneen alas ampumisen jälkeen sekä EU:n reaktiot tapahtuneeseen.

Stubb ja Medvedev totesivat koneen alas ampumisen olleen suuri tragedia ja sen perusteellisen tutkimuksen olevan välttämätöntä. Molemmat ilmaisivat surunvalittelunsa tapahtuneen johdosta. Stubb ja Medvedev olivat yhtä mieltä siitä, että paikallisesta konfliktista tuli koneturman myötä eurooppalainen.

Pääministeri Stubb kertoi matkustajakoneen alas ampumisen muodostuneen EU:n näkökulmasta käännekohdaksi Ukrainan kriisissä.

"Totesin Medvedeville EU:n edellyttävän Venäjältä täyttä yhteistyötä Itä-Ukrainan tilanteen rauhoittamiseksi. Koska riittäviä toimia ei ole vielä nähty, EU lisää uusia nimiä pakotelistalleen ja on myös valmis laajentamaan pakotteita kaupan ja talouden sektoreille", pääministeri Stubb sanoo.

Stubb ja Medvedev pitivät keskusteluyhteyden ylläpitämistä tärkeänä ja sopivat jatkavansa yhteydenpitoaan.

 

24.7.14

Kaksi suomalaista avustustyöntekijää surmattiin tänään Heratissa Länsi-Afganistanissa

Ulkoministeriö on ollut yhteydessä menehtyneiden omaisiin ja työnantajaan ja esittänyt surunvalittelut.

Suomalaiset työskentelivät International Assistance Mission -nimisen järjestön hankkeessa. Järjestöllä on yhteistyötä suomalaisten kansalaisjärjestöjen kanssa Afganistanissa.

 

24.7.14

Pääministerin surunvalittelut Afganistanissa surmattujen suomalaisten omaisille

Pääministeri Alexander Stubb esittää surunvalittelunsa Afganistanissa surmattujen suomalaisten avustustyöntekijöiden perheille, läheisille ja ystäville.

"Tapahtunut on suuri tragedia. Tässä tilanteessa tärkeintä on tukea surmattujen läheisiä. Suomi vaatii, että tapauksesta tehdään perusteellinen tutkimus syyllisten saamiseksi kiinni ja oikeuden eteen. Suomen on myös arvioitava Afganistanin turvallisuustilannetta", pääministeri Stubb toteaa.

 

24.7.14

LVM myönsi alusten ympäristötukea 4,5 miljoonaa euroa

Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt 4,5 miljoonan euron tuen laivojen rikkipesureihin ja polttoainejärjestelmien muutostöihin. Tukea saavat Finnlines Oyj, Viking Line Abp sekä NLC Ferry Ab Oy (Wasaline).

Kolmannella hakukierroksella hakemuksia tuli neljältä varustamolta kymmentä alusta varten. Haettu tukimäärä oli yhteensä noin 14,5 miljoonaa euroa.

 

23.7.14

Työministeri Lauri Ihalainen: Periksi ei anneta

Synkät uutiset Broadcomista ja Microsoftin viimeviikkoiset ilmoitukset ovat Suomelle ja erityisesti Oululle vakava isku.

"Oulussa on koettu kahden vuoden kujanjuoksu, ensin Nokia, ja nyt viikon sisään Microsoft ja Broadcom", työministeri Lauri Ihalainen pahoittelee.

"Alueelle on kuitenkin viime vuosina on rakentunut tehokas ja tiivis eri toimijoiden yhteistyöverkosto. Kun yhdistetään yritysten, viranomaisten, kaupungin, oppilaitosten ja muiden paikallisten toimijoiden toimenpiteet valtion tarjoamaan tukeen, kyetään luomaan tulevaisuudelle vakaa perusta", Ihalainen uskoo.

 

22.7.14

Pääministeri Stubb keskusteli Ukrainan presidentti Poroshenkon kanssa

Stubbin aloitteesta käydyn keskustelun aiheena oli Ukrainan ajankohtainen tilanne. Stubb ja Poroshenko totesivat, että torstaina 17. heinäkuuta tapahtunut malesialaisen matkustajakoneen alasampuminen oli käännekohta Ukrainan kriisissä.

"Ukraina kriisin ratkaisemiseksi on välttämätöntä etsiä neuvotteluratkaisua. Venäjän on kannettava vastuunsa Itä-Ukrainan tilanteen nopeaksi rauhoittamiseksi, tästä olimme yhtä mieltä presidentti Poroshenkon kanssa. Suomi jatkaa vaikuttamistyötä kriisin ratkaisemiseksi niin EU-tasolla kuin kahdenvälisillä keskusteluillakin", Stubb toteaa.