25.7.14

Kansanedustaja Mari Kiviniemi OECD:n apulaispääsihteerin tehtävään

Kansanedustaja Mari Kiviniemi nimitettiin 25. heinäkuuta OECD:n neuvoston päätöksellä järjestön apulaispääsihteerin tehtävään kahdeksi vuodeksi.

Kiviniemi on Pariisissa toimivan taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön ensimmäinen suomalainen apulaispääsihteeri Suomen 45 vuotta kestäneen jäsenyyden aikana. "Tämä nimitys osoittaa, että Suomella on tarjota hyviä ehdokkaita monenlaisiin kansainvälisiin tehtäviin, joissa kilpailu on kovaa ja joihin pienemmistä maista on usein vaikeaa tulla valituksi", totesi ulkoministeri Erkki Tuomioja.

 

25.7.14

Ministeri Orpo: Tavoitteena kannattavuus ja toimivat markkinat

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo peräänkuulutti tulevaisuudenuskoa avatessaan VILJO-maatalousmessut Kiuruvedellä. Maatalous on maailmanlaajuinen kasvuala.

"Ruuan tuotannon odotetaan kasvavan jopa 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Tässä kasvussa haluamme olla mukana. Suomalaisen ruuan mahdollisuudet maailmalla ovat lähes rajattomat, kun yhdessä edistämme sen näkyvyyttä ja muistamme kertoa sen erityispiirteistä kaikissa yhteyksissä", Orpo totesi.

 

25.7.14

Marjanpoimijoille avattiin neuvontapiste

Työ- ja elinkeinoministeriö on 21.7.2014 alkaen nimennyt Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston vastuulliseksi tahoksi vastaamaan ulkomaalaisten metsämarjanpoimijoiden yleisistä neuvontatehtävistä, asiakasohjauksesta ja -viestinnästä yhteistyössä eri viranomaistahojen kanssa.

 

24.7.14

Pääministeri Stubb ja pääministeri Medvedev keskustelivat Ukrainan tilanteesta

Pääministeri Alexander Stubb ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev kävivät puhelinkeskustelun torstaina 24. heinäkuuta Suomen aloitteesta. Avoimessa ja hyvässä hengessä käydyn keskustelun aiheina olivat Ukrainan tilanne malesialaisen matkustajakoneen alas ampumisen jälkeen sekä EU:n reaktiot tapahtuneeseen.

Stubb ja Medvedev totesivat koneen alas ampumisen olleen suuri tragedia ja sen perusteellisen tutkimuksen olevan välttämätöntä. Molemmat ilmaisivat surunvalittelunsa tapahtuneen johdosta. Stubb ja Medvedev olivat yhtä mieltä siitä, että paikallisesta konfliktista tuli koneturman myötä eurooppalainen

 

24.7.14

Kaksi suomalaista avustustyöntekijää surmattiin tänään Heratissa Länsi-Afganistanissa

Ulkoministeriö on ollut yhteydessä menehtyneiden omaisiin ja työnantajaan ja esittänyt surunvalittelut.

Suomalaiset työskentelivät International Assistance Mission -nimisen järjestön hankkeessa. Järjestöllä on yhteistyötä suomalaisten kansalaisjärjestöjen kanssa Afganistanissa.

 

24.7.14

LVM myönsi alusten ympäristötukea 4,5 miljoonaa euroa

Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt 4,5 miljoonan euron tuen laivojen rikkipesureihin ja polttoainejärjestelmien muutostöihin. Tukea saavat Finnlines Oyj, Viking Line Abp sekä NLC Ferry Ab Oy (Wasaline).

Kolmannella hakukierroksella hakemuksia tuli neljältä varustamolta kymmentä alusta varten. Haettu tukimäärä oli yhteensä noin 14,5 miljoonaa euroa.

 

23.7.14

Työministeri Lauri Ihalainen: Periksi ei anneta

Synkät uutiset Broadcomista ja Microsoftin viimeviikkoiset ilmoitukset ovat Suomelle ja erityisesti Oululle vakava isku.

"Oulussa on koettu kahden vuoden kujanjuoksu, ensin Nokia, ja nyt viikon sisään Microsoft ja Broadcom", työministeri Lauri Ihalainen pahoittelee.

"Alueelle on kuitenkin viime vuosina on rakentunut tehokas ja tiivis eri toimijoiden yhteistyöverkosto. Kun yhdistetään yritysten, viranomaisten, kaupungin, oppilaitosten ja muiden paikallisten toimijoiden toimenpiteet valtion tarjoamaan tukeen, kyetään luomaan tulevaisuudelle vakaa perusta", Ihalainen uskoo.

 

22.7.14

Sisäministeri Räsänen: Sisäministeriö seuraa aktiivisesti ja pyrkii ehkäisemään konfliktialueille lähtemistä

Sisäministeriöllä ei ole tietoa, että Suomesta olisi lähtenyt palkkasotureiksi katsottavia taistelijoita Itä-Ukrainaan.

"Väkivaltaisen ekstremismin ja terrorismin torjunnassa kiinnitetään nyt erityistä huomiota konfliktialueille lähteviin tai lähtemistä suunnitteleviin", sisäministeri Päivi Räsänen toteaa.

Suomesta on aiemmin lähtenyt palkkasotureiksi katsottavia taistelijoita ainakin Balkanille 1990-luvulla ja myös Syyriaan konfliktin alkuvaiheissa.